İzleyiciler

1 Mart 2020 Pazar

Marina Abramović İstanbul'da...

Benim de büyük hayranı olduğum hatta üzerine çalışmalar hazırladığım performans sanatının tanrıçası Marina Abramović retrospektif sergisiyle sonunda Türkiye'ye geldi ve en çok mutlu olan insanlardan biriyim. 😊 Herkes gitsin, görsün bence... Hala bilmiyorum, görmedim diyenler varsa şimdi hemen aşağıda bu haberi paylaşayım:

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Akbank Sanat; dünyaca ünlü performans sanatçısı Marina Abramović’i ve kurucusu olduğu Marina Abramović Enstitüsü’nü (MAI) Türkiye’ye getirdi.

31 Ocak’ta başlayan “Akış / Flux“, Türkiye’de performans sanatının tarihini ziyaretçi için ulaşılır ve anlaşılır kılmayı amaçlıyor. Sergi; Abramović’in performanslarının dokümantasyonlarının yer aldığı kapsamlı bir retrospektifi, açık çağrıya cevap veren ve projeye davet edilen sanatçılarla MAI ortaklığında geliştirilen canlı performansları, sanatçının halka yönelik oluşturduğu egzersizlerin deneyimleneceği Marina Abramović Metodu bölümünü ve Akbank Sanat’ın bağlantılı olarak ev sahipliği yapacağı belgesel gösterimi ile video galeriyi kapsıyor.






Kaynak: www.sanatatak.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder